TrainingsaanbodNIEUW! Twee trainingen vanaf eind maart, mede mogelijk gemaakt door Social Run (www.socialrun.nl):

1. Mediatraining voor Destigmatiseerders

2. How to build your own peer support group (go to the English website)


Zie hier de definitieve info over de Mediatraining voor Destigmatiseerders. 


Mediatraining voor destigmatiseerders

Wat? Destigmatiseren in de media wordt steeds belangrijker, gezien de bewezen groei in het aantal stigmatiserende berichten over ‘verwarde personen’. Sinds wanneer zijn we stroomstootwapens tegen ‘verwarde mensen’ normaal gaan vinden? Waar blijft de luide tegenreactie als een politiewoordvoerder ‘verwarde mensen dodelijker’ noemt ‘dan terroristen’? Om de samenleving te veranderen hebben we doeners nodig, pioniers, woordvoerders, ambassadeurs, dwarsliggers, en systeemversleutelaars. Daarbij wordt het tijd dat degenen die ‘verward’ worden genoemd, van GGZ-cliënten tot aan mensen met schulden of daklozen, voor zichzelf gaan spreken, onafhankelijk, zonder aan het handje te hoeven lopen van de ‘normale’ zijde. Word jij de volgende woordvoerder tegen stigma, vanuit je eigen ervaring? Kom dan naar de allereerste Mediatraining voor destigmatiseerders in Nederland! Je kunt deze gratis volgen of tegen een vrijwillige donatie. 

Trainer? De training wordt gegeven door Karlijn Roex, auteur van het boek ‘In verwarde staat’ (Lontano, 2019). Zij heeft veel ervaring als zichtbare destigmatiseerder in de media en heeft als gestigmatiseerde én socioloog een scherpe kijk op zowel de werking van stigma als de media. De derde sessie van de trainingenreeks bestaat uit een training door Kees Dijkman, een Public Relations professional die aangesloten is bij Samen Sterk Zonder Stigma.

 

Wat leer je?

·        Wat broodnodige informatie over de werking van stigma – vaak ook subtiel zich verschuilend.

·        Basiskennis over de werking van massamedia. Deze basiskennis helpt je om tijdig stigmatiserende boodschappen in de media en tijdens interviews te herkennen – binnen de thema’s ‘verwardheid’, armoede, neurodiversiteit, ‘psychische kwetsbaarheid’ en anders-zijn. En nog belangrijker: je leert hoe je ze effectief beet pakt bij de staart zonder dat de stigma’s jou meesleuren.

·        Je leert over de belangrijkste valkuilen waar de uitdagende tocht van de destigmatiseerder je al snel mee confronteert.

  • Socialrun LOGO meedoen

·        Je leert gerichte mediatechnieken, speciaal voor dit doel van destigmatiseren rondom de genoemde thema’s, die toch een extra laag aan strategieën vergen. Hoe zet je snel in korte tijd je boodschap effectief en onvergetelijk neer? Je leert een recente golf aan stigmatiserende boodschappen of interviewvragen ombuigt naar een destigmatiserende energie. Je leert hoe je wint aan geloofwaardigheid, compassie van je publiek en gun-factor. Je leert omgaan met grote zenuwen. 

Trainingsomvang? Drie sessies van drie uur, met inbegrip van pauze.

Wanneer? Op woensdagavonden: 25 maart, 1 april, 15 april. Van 19:00 t/m 22:00.

Waar? Vrije Universiteit hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, lokaal 05 in gebouw-vleugel G (eerste verdieping), Amsterdam.

Verdere info? Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Social Run (www.socialrun.nl) #Meedoeniswinnen en is geïnitieerd door Karlijn Roex (www.karlijnroex.net).

  

LinkedIn