1. NIEUW - How to organize a peer support group
2. Wvgzz in verwarde context

Deze training verzorg ik in samenwerking met JbLorenz/ Academie Sociaal Domein en gefinancierd door ZonMW.


3. Mediatraining voor destigmatiseerders [DEZE TRAINING IS UITGESTELD]

Vanwege de coronavirus-pandemie is deze training uitgesteld. Inmiddels [eind juni] is de situatie verbeterd. Toch willen we het nog even aankijken. In augustus wordt er besloten over een verder vervolg, daarbij zeggende dat de training sowieso een keertje plaats zal vinden.

Destigmatiseren in de media wordt steeds belangrijker,  gezien de bewezen groei in het aantal stigmatiserende berichten over ‘verwarde personen’. Sinds wanneer zijn we stroomstootwapens tegen verwarde mensen normaal gaan vinden? Waar blijft de luide tegenreactie als een politiewoordvoerder verwarde mensen dodelijker noemt dan terroristen? Om de samenleving te veranderen hebben we jou nodig! Word jij de volgende woordvoerder tegen stigma, vanuit je eigen ervaring?

Kom dan naar de allereerste mediatraining voor destigmatiseerders in Nederland! Je kunt deze gratis volgen of tegen een vrijwillige donatie. 

Deze training is onderdeel van een Social Run-gesubsidieerd programma: Inter-esse Academie. Onder die Academie bieden we ook een andere training aan, die momenteel online verder gaat: 'How to build your own peersupport group' (in het Engels). Wil je liever die training volgen? Dat kan via deze link: training peer support.


Wat leer je bij de Mediatraining voor destigmatiseerders

  • je leert over de werking van massamedia. 
  • je leert de belangrijkste valkuilen te herkennen waar je als destigmatiseerder al snel mee te maken krijgt.
  • je leert gerichte mediatechnieken: hoe zet je in korte tijd je boodschap effectief en onvergetelijk neer?
  • je leert een recente golf aan stigmatiserende boodschappen of interviewvragen ombuigen naar een destigmatiserende energie. 
  • Je leert hoe je wint aan geloofwaardigheid, compassie van je publiek en gun-factor. 
  • Je leert omgaan met grote zenuwen.
  • En uiteraard krijg je de broodnodige informatie over de werking van stigma.

 

Wanneer zijn de trainingen?

Momenteel wordt daarover nog besloten. In augustus hakken we een knoop door. Het hangt af van onze tijd en de coronavirus-situatie. Sowieso zal de training een keer doorgang vinden.


Wie zijn de trainers? 

Je krijgt de eerste twee sessies van Karlijn Roex, auteur van het boek ‘In verwarde staat’ (Lontano, 2019). Zij heeft veel ervaring als zichtbare destigmatiseerder in de media en heeft als gestigmatiseerde én socioloog een scherpe kijk op zowel de werking van stigma als de media. 
 

De derde sessie van de trainingenreeks krijg je van Kees Dijkman. Hij is zelfstandig communicatieprofessional en projectleider ´Aanpak stigmatisering in de media´ bij Samen Sterk zonder Stigma. 
Wil je jezelf alvast aanmelden of op de hoogte blijven?

Leuk! Je kunt het formulier hieronder invullen, dan krijg je een bevestiging. Heb je eerst een vraag over de training? Stel 'm dan ook gerust via het formulier. Hopelijk tot snel! 


 

 

Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Social Run (www.socialrun.nl) #MeedoeniswinnenMij inhuren als trainer? Dat kan. Stuur mij even een mailtje: info [a ] karlijnroex.net.

Op al mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

 

Download de Algemene Voorwaarden
Algemene Voorwaarden Karlijn Roex
Algemene voorwaarden Karlijnroex.net V1.0.pdf (211.13KB)
Download de Algemene Voorwaarden
Algemene Voorwaarden Karlijn Roex
Algemene voorwaarden Karlijnroex.net V1.0.pdf (211.13KB)

 

E-mailen
LinkedIn